Moderne, rustikalne ali klasične – sodobne kuhinje so popolnoma prilagojene vašim željam in navadam kuhanja, temu primerni pa so tudi funkcionalni moderni kuhinjski pripomočki.
 
 

  Če je spalnica zatočišče in dnevna soba središče, je kuhinja duša vsakega doma, saj razkriva največ o tistih, ki tam živijo. Moderne linije, rustikalni slog ali pomirjujoča, enostavna klasika – izbrani stil kuhinje namiguje o tem, kakšne so naše navade, življenjski slog  in celo vrednote. Nostalgiki in romantiki si pogosteje omislijo rustikalno kuhinjo z več lesenimi površinami, tisti s hitrejšim življenjskim tempom pa običajno raje stavijo na moderne linije in materiale, ki so bolj preprosti za vzdrževanje. Tradicionalisti medtem vztrajajo pri klasičnih, čim bolj nevtralnih linijah, in se neradi ozirajo na trenutne stilske trende. V katero kategorijo pa bi se uvrstili vi?
 
 
 
 
 

Priprava hrane kot skupinska dejavnost

Kuhinje so si v zadnjih letih izborile vidnejše mesto v domu, saj kuhanje oziroma priprava hrane ni več samo rutinska obveznost, ampak hobi, ki ga z veseljem negujemo in pri tem vključujemo čim več članov gospodinjstva. Kuhinja tako ni več samo delovna postaja za optimizacijo časa priprave hrane, ampak prostor, kjer skupaj kuhamo, se družimo, delamo in se pogovarjamo. Temu so prilagojene tudi sodobne arhitekturne rešitve, funkcionalni kuhinjski elementi, posoda in moderni kuhinjski pripomočki. Kuhinje so najboljši odraz družbe v kateri živimo, prilagajajo pa se tudi razvoju tehnologije in sproti ustvarjajo prostor napravam, ki si utrejo pot na seznam najpomembnejših kuhinjskih elementov in bele tehnike. Sto let nazaj bi se zdelo neverjetno, a danes si ne znamo predstavljati kuhinje brez električne pečice, hladilnika ali celo brez pomivalnega stroja. Skupaj s tem se je seveda razvijala tudi arhitektura kuhinje, pa naj bo kakršnekoli oblike in velikosti. In medtem, ko smo še pred tridesetimi leti živeli v prepričanju, da naj bo kuhinja zaradi nereda in vonjav ločena od jedilnice, kaj šele od ostalih prostorov, je sodobna arhitektura nagnjena k integraciji z jedilnico in dnevno sobo.
 

Pestra paleta možnosti

Široka ponudba kuhinj zagotavlja, da je zadoščeno najrazličnejšim okusom in potrebam. Lahko izbiramo med živahnimi ali nevtralnimi barvnimi toni, pisan spekter možnosti pa se ponuja tudi pri izbiri materialov. Zaprte ali odprte police, električni ali plinski štedilniki, vgradni ali samostoječi hladilniki, dilem pri opremljanju nove kuhinje je veliko, a v resnici predvsem zato, ker obstaja nešteto rešitev, s katerimi si lahko ustvarite prostor povsem po vašem okusu. Medtem, ko v majhnih kuhinjah s pomočjo sodobnih rešitev poskrbimo za maksimalen izkoristek prostora, pa so stanovanjih z velikimi kuhinjami priljubljeni razkošni kuhinjski otoki, s katerimi ustvarimo dodatno delovno površino, sploh v gospodinjstvih, kjer se veliko kuha. Med bolj zaželenimi elementi pa so tudi kuhinjski bari, ki so v večini sodobnih kuhinj nadomestili jedilnico.
 

Češnja na vrhu torte: posoda in kakovostni kuhinjski pripomočki

Sodobnim trendom in potrebam se poleg kuhinjskih elementov prilagajajo tudi kuhinjski pripomočki – stilsko ustrezni jedilni servisi iz keramike ali porcelana so češnja na vrhu torte vsake nove kuhinje, posoda priznane blagovne znamke pa je tako ali tako najboljša investicija v dolga leta kakovostne priprave hrane. Smo prebudili vaše apetite po novi kuhinji? Potem ni več dvoma – oglasite se v prodajnih salonih Lesnina, kjer za vas pripravimo brezplačni 3D izris kuhinje in vas opremimo z vsem potrebnim za kakovostno preživljanje časa v domači kuhinji. In vseh ostalih prostorih vašega doma.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja